spiderweb.gr - background
© Copyright 2006-2014 SpiderWeb.gr. All Rights Reserved. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Powered By DixanSoft.com
Loading..

Κατασκευή ιστοσελίδων

Εσείς έχετε σωστή διαδικτυακή παρουσία;

Η SpiderWeb προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε στην κατασκευή ιστοσελίδων πετυχαίνοντας μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία. Αύξηση επισκεψιμότητας – προσέλκυση νέων πελατών – διεύρυνση του τζίρου

slider background
cloud cloud cloud mountains icon pilon clipart plain icon plain icon cloud image

Απογειώνουμε την παρουσία σας

στο διαδίκτυο

slider background

Joomla Experts

Κατασκευή Joomla Templates, Components, Modules, Plugins

Οι Joomla προγραμματιστές μας είναι ειδικοί να σας παρέχουν ολοκληρωμένη λύση για υπηρεσίες που σχετίζονται με Joomla εφαρμογές. Περισσότερες πληροφορίες

slider background

Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης.

Προσφέρουμε επιτυχημένο SEO – Προβολή / Διαφήμιση στο Internet

Προωθήστε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης

slider background

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων – SEO

Ο όρος βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (ή βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης – SEO – search engine optimization) αναφέρεται στις ενέργειες – επεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν στα περιεχόμενα και στον κώδικα μιας ιστοσελίδας – on page optimization (αλλά και έξω από αυτήν – off page optimization), έτσι ώστε αυτή να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. google).

Το να αποκτήσει κάποια επιχείρηση ιστοσελίδα στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον και τόσο δύσκολο. Ειδικά στην εποχή μας υπάρχουν πληθώρα εφαρμογών (και μερικές εξ’αυτών on-line) που μπορεί, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής, αυτοματοποιημένα και δωρεάν, να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα και μάλιστα με πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα! Το θέμα όμως είναι να έρθουν επισκέπτες στην ιστοσελίδα, και όχι μόνο αυτό, να μετατραπούν όσο περισσότεροι γίνεται από αυτούς, σε πελάτες (conversion rate conversion marketing). Αυτό είναι και το σημαντικότερο, γι’αυτό χρειάζεστε τους ειδικούς στην κατασκευή ιστοσελίδων. Τι να το κάνεις να έχεις ιστοσελίδα αλλά πρώτον να μην σε βρίσκει κανένας και δεύτερον να σε βρίσκουν αλλά να μην αγοράζουν τα προϊόντα – υπηρεσίες σου; Την ιστοσελίδα δεν την κατασκευάζεις για να την επισκέπτονται μόνο οι γνωστοί σου και οι ήδη υπάρχοντες πελάτες σου…

Συνεπώς αν θέλουμε να έχουμε επισκέπτες στην ιστοσελίδας μας, θα πρέπει να εμφανίζεται σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει, λοιπόν, να βρει τη θέση της μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος πληροφοριών του διαδικτύου, αν θέλει να ξεχωρίσει, να διαβαστεί και τελικά να επιτύχει το στόχο, για τον οποίο δημιουργήθηκε, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προσέλκυση νέων πελατών. 

Στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά (που αφορούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας), εμφανίζονται και ιστοσελίδες από πληρωμένες διαφημίσεις (π.χ. google adwords) αλλά και οργανικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το 70 – 80% των χρηστών διαβάζουν – ψάχνουν στα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή μόνο την πρώτη σελίδα, το 20 – 30% προχωράει και στη δεύτερη σελίδα και μόλις το 10 – 20% πηγαίνει στην 3η, 4η σελίδα. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να εμφανίζεται η ιστοσελίδα μας στα πρώτα 10 αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Έχει επίσης αναφερθεί ότι πλέον πολλοί χρήστες δεν ‘ασχολούνται’ με τις ‘πληρωμένες’ διαφημίσεις (adwords) αλλά επιλέγουν ιστοσελίδες από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Μια ιστοσελίδα πρέπει οπωσδήποτε να επωφεληθεί των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης για να γίνει πραγματικά γνωστή και να έχει επιτυχία. Τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης δεν είναι μόνο χωρίς κόστος για την εκάστοτε ιστοσελίδα, αλλά χρησιμοποιούνται, όπως ήδη αναφέραμε, και από μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται στο top 10 των μηχανών αναζήτησης έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κύρους τους. Μελέτες έδειξαν ότι, όσο πιο ψηλά βρίσκουν οι υποψήφιοι πελάτες μιας επιχείρησης, την ιστοσελίδας της στο google, τόσο πιο αξιόλογη τη θεωρούν. Συνεπώς ψυχολογικά αυξάνεται η πιθανότητα να μετατραπούν σε πελάτες της. Έτσι οι ιστοσελίδες, που εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, έχουν και τεράστια οικονομική επιτυχία, πράγμα πολύ σημαντικό.

Δεν υπάρχει ‘Μαγικό Ραβδί’

Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, διότι οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης διαρκώς μεταβάλλονται και εξελίσσονται αλλά και δεν είναι γνωστοί – δεν δημοσιοποιούνται από τις εταιρείες. Γενικά η κάθε μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί τους δικούς εσωτερικούς αλγόριθμους, και αυτό κάνει την προσπάθεια βελτιστοποίησης ακόμα πιο δύσκολη. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποιο ‘μαγικό ραβδί’ από τις εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων για την εγγυημένη υψηλή κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας (SEO) είναι μια χρονοβόρα, επίπονη και περίπλοκη διαδικασία, που όμως έχει θεαματικά αποτελέσματα, εφόσον γίνει μεθοδικά και σωστά από επαγγελματίες που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο.

Για τους ‘μύστες’ της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων – SEO θα μπορούμε να αναφερθούμε σε έννοιες όπως: κατάλληλη επιλογή ονόματος ιστοσελίδας (domain name), έρευνα και επιλογή κατάλληλων λέξεων κλειδιών, έρευνα του ανταγωνισμού, βελτιστοποίηση δομής και κώδικα, βελτιστοποίηση τίτλων σελίδων (web titles), χρήση μεταδεδομένων – μεταεπισημάνσεων (meta tags), χρήση βασικών λέξεων κλειδιών στα Alt Tags των εικόνων, χρήση βασικών λέξεων κλειδιών στα Anchor Tags των συνδέσμων, προσεγμένοinternal link structure, χρήση H1, H2, H3 tags, XML site map, επιμέλεια κειμένων – βελτίωση περιεχομένων, χτίσιμο συνδέσμων (link building strategy), καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης και σε directories, προώθηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης / blogs / forums κ.α., εγκατάσταση και παρακολούθηση στατιστικών, ανατροφοδότηση και επαπροσδιορισμός κ.α. Αλλά δεν θέλουμε να σας ‘ζαλίσουμε’ με τεχνικές λεπτομέρειες και δεν προχωρήσουμε σε λεπτομερή ανάλυση των παραπάνω. Η ομάδα της spiderweb προτιμά να μιλά με έργα και αποτελέσματα και όχι με λόγια. Η επιτυχία, των ιστοσελίδων που κατασκευάζουμε, αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και μιλούν για αυτά με τα καλύτερα λόγια οι πελάτες – συνεργάτες μας. 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, όσο καλό προϊόν και να έχεις, όσο καλή υπηρεσία και αν προσφέρεις, αν δεν μπορεί να σε προσεγγίσει ο υποψήφιος πελάτης σου, αν δεν σε γνωρίζει το αγοραστικό σου κοινό, δεν μπορείς να αυξήσεις το πελατολόγιό σου – να αυξήσεις τον τζίρο σου – και κατά συνέπεια τα κέρδη της επιχείρησή σου. Ένας μεγάλος διαφημιστής στην Αμερική έλεγε χαρακτηριστικά ‘και οι εκκλησίες χτυπάνε την Κυριακή τις καμπάνες για να μαζευτεί ο κόσμος’._

Είμαστε δίπλα σας από το 2006 καλύπτοντας τις πραγματικές επιχειρηματικές σας ανάγκες